Vertaler

In Memoriam: Gerrit van Neerven

Op 24 december kwam het droevige bericht dat Gerrit van Neerven thuis op 80-jarige leeftijd plotseling is overleden. Team Ditisonzewijk-Helmond wenst zijn echtgenote Nellie, hun dochters Yvonne en Jolanda en de kleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Gerrit van Neerven en zijn echtgenote Nellie stonden in heel Helmond bekend als het echtpaar van de Stadsgalerij. Hun expositie van ‘verdwenen Helmondse gebouwen’ stond dikwijls in de belangstelling. Gerrit maakte schaalmodellen van panden met behulp van foto’s en documentatie waarbij hij geholpen werd door Nellie die het schilderen van de maquettes voor haar rekening nam. Op internet zocht zij urenlang naar nog meer foto’s met details. Helaas konden zij maar steeds geen definitieve plek vinden voor hun expositie en zijn zij via diverse adressen, zoals de passage, de Markt en computermuseum in de Heistraat beland. Vorige week werd hen aangezegd dat zij ook daar niet meer konden blijven exposeren en op zoek moesten naar een andere ruimte. Hun expositie zou niet museumwaardig zijn, werd hen verteld door de ambtenaren van de gemeente Helmond en daarom kon hun expositie niet worden toegevoegd aan een ander museum.

Onverwachte overlijden van Gerrit

Het bericht van het overlijden van Gerrit van Neerven kwam als een donderslag bij heldere hemel. Deze week nog was ik bij hen op bezoek en heb ik hem nog gefeliciteerd met zijn 80e verjaardag. Toen vertelde hij nog enthousiast over het laatste project voor de expositie: de Heilig Hartkerk die voorheen in de Veestraat stond en die in 1954 werd afgebroken. ‘Hoe het ook afloopt met het zoeken naar een nieuwe ruimte, die kerk maak ik nog af!’ vertelde Gerrit vorige week, terwijl hij ook nog memoreerde aan zijn goede vriend Sjef Spoormakers die in diezelfde week was overleden en die hem ook bij zijn maquettes meermalen behulpzaam was. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.  Een week na het afscheid van zijn vriend Sjef Spoormakers is Gerrit thuis plotseling overleden.

Twee weken geleden was het team van Ditisonzewijk nog op bezoek voor het maken van een documentaire over de Stadsgalerij. In overleg met de familie wordt de documentaire binnenkort toch online gezet.

Gerrit we gaan je missen!

Gerrit en Sjef werkten samen aan een nieuwe maquette.

 

Bron: Ditisonzewijk.nl / Redacteur: Anja Donkers

Stadsgalerij Helmond moet weer verhuizen

Stadsgalerij Helmond moet weer verhuizen

Stadsgalerij Helmond moet weer verhuizen.

De stadsgalerij Helmond moet verhuizen en dat terwijl ze nog druk bezig zijn met het bouwen van de Heilig Hartkerk. Vele Helmonders herinneren zich nog de Heilig Hartkerk. Het was dan ook zeer te betreuren toen deze in 1954 werd afgebroken. Daarom vroegen ze aan Gerrit góh kende gaai die ok nie gón bauwe? Waarop Gerrit zei: poeh daar zit wel heel veel werk in. Er werden vele foto’s gezocht en tekeningen gemaakt door Nellie. De zaagmachine in Gerrit zijn stal ging weer aan en ondertussen zijn we al een paar maanden verder en de maquette krijgt al vorm.

Verhuizing

Gerrit en Nellie hebben er al vele uren in gestoken en er gaat nog veel meer tijd inzitten om deze nieuwe maquette aan het publiek te kunnen laten zien. Helaas moeten we jullie berichten dat de stadsgalerij alweer een andere locatie moeten gaan zoeken. We zijn dus hard op zoek naar een oplossing. Hopelijk komt er binnenkort een  locatie vrij om de maquettes weer te plaatsen.

Verdere info volgt nog.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond, #Cultuur, #Kunst, #Calamiteiten, #Evenementen, #Zakelijk,
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond zoals concerten,
festivals en voorstellingen.Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

236 totaal aantal vertoningen, 40 aantal vertoningen vandaag

Dit is niet ok